Wednesday, October 12, 2011

Jiran Ohhh Jiran

Assalamualaikum dan salam berjiran.

Apa nak kata kalau jiran yang korang ada, macam jiran Tijah?? Mula-mula masa Tijah pindah masuk ke rumah, mulut dia sangat ramah. Bertanyakan itu dan ini. Siap komen harga rumah bagai. Memberikan nasihat yang mana patut. Yelah, mungkin dia rasa umurnya lebih banyak sikit dari Tijah dan suami. Itu mak tak kesah sangat!!

Pitching suara dia dan anak-anak perempuan dia yang empat orang tu, kalau dinding ni tak dibina guna konkrit, mahu runtuh!! Itu belum kira anak perempuan yang sulung bertekak urat dengan maknya sebab boifren, anak perempuan dia yang kembar dua tu bergaduh, anak yang paling bongsu tak nak mandi sebelum pergi sekolah...Itu semuanya mak masih tak kesah!!

Taaaaappppiiiii....yang dikesahkan sangat ialah hal ni :
Lastik moden colorful version. Pilih je. 
Ini yang dikesahkan sangat. Sebab mempunyai kadar kesedaran sivik yang rendah. Bayangkan, masa hari raya pertama pun terpampang menda haram ni kat tepi pagar. Huish, kalau ikutkan nak je Tijah belikan penyidai bulat yang besau bagi kat dia. Hari tu, adalah myanmar kat kawasan rumah ni curi hampir kesemuanya, ingatkan dah insaf...rupanya yang baru letak kat penyidai dalam rumah...yang dah kusam, berkeladak masih di pagar tepi rumah!! Segregation of the classes. 

 Kalau koranglah, apa perasaan yang terbuku dihati?? 

10 comments:

gedek! said...

Ada tinjau dekat-dekat? Brand avon ke...?

(ia juga dikenali sebagai menjemor sotong kering)

World of Azketom said...

Uncle Gedek : Brand tu tak sure, tapi masa hilang tu...dia claim sotong keringnya tu mahal punya!!

Aku Ibu Muda said...

cuba usha2 brand plak pas ni...hihii

chekna @ mama ziyad said...

hehehehe...camni punya jiran pun ada ke? mencacatkan pemandangan betul..

DrSinga said...

sib baik bra..
kalau spentot!!??

geleman wehhhhh

lily lotus said...

erkkkk! memang kontroversi habis..hihi

World of Azketom said...

AIM : Hurm...brand tu tak berapa nak pasti lah pulak...geli geleman nak kelek satu-satu!!

World of Azketom said...

Mama Ziyad : The one and only jiran yang kesedaran sivik rendah...hurm...

World of Azketom said...

DrSinga : sape kata versi spentot takde, tunggu sambungannya!!

World of Azketom said...

Lily Lotus : Memang, sangat kontroversi. Kalau jiran sebelah tu nampak entri ni, lagi kontroversi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...